backgroundgradient
overlay
Medisch pedicure Margaret de Rooij
responsive home banner

Voetreflex Heiloo

Boek een afspraak

Voetreflextherapeut

Als medisch pedicure sloot ik mijn pedicurebehandeling regelmatig af met een voetmassage. De positieve geluiden van mijn cliënten na afloop, over de rust die hen dit bracht, zette mij aan tot een verdere verdieping van deze massage. In 2014 ben ik gestart met een vierjarige opleiding bij Margreet van Weeren (docente Holos Academie) in voetreflextherapie, uitgebreid met 2 jaar accupressuur, en bied ik u nu de mogelijkheid om de helende kracht en rust te ervaren van deze unieke massagetechniek.
Schroom niet en probeer dit eens uit! In combinatie met een pedicurebehandeling of gewoon los. U zult zien dat het u goed doet.  Tot snel.
Groet, Margaret

achtergrondvorm
achtergrondvorm

Je voeten als poort naar de gezondheid van je héle lijf

Het uitgangspunt van voetreflextherapie is de mens in zijn totaliteit.

De hele mens is als het ware terug te vinden op de voeten. Dit maakt dat als de voeten gemasseerd worden, klachten kunnen worden opgelost. Dit klinkt welhaast te eenvoudig, maar dit is wel de basis van de behandeling. Een voetreflexbehandeling kun je vergelijken met een acupunctuurbehandeling, maar dan zonder de naalden. In plaats daarvan wordt manueel druk uitgeoefend (massage) op in de voet aanwezige reflexpunten die via energiebanen (medianen) verbonden zijn met organen in ons lichaam.

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om ontstane blokkades op een zachte manier af te voeren.

Je voeten zijn in feite een spiegel voor je hele lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op je voeten. Je tenen corresponderen met je hoofd en nek, de bal van je voet met het borstgebied, het zachte deel van je voet met het boven-, en middeldeel van je buik, je hiel met je onderbuik en bekken, de binnenkant van je voet met je wervelkolom en de buitenkant van je voet met je armen en benen.

Wilt u zich eens helemaal ontspannen voelen en even de tijd voor uw zelf nemen dan is dit de manier. Heerlijk, even onthaasten, alles vergeten.

achtergrondvorm
voetreflex handenvoetreflexmassage
backgroundgradient

De praktijkruimte

Midden in Heiloo

De pedicure praktijkruimte is op de begane grond en rolstoel toegankelijk.

Om bij de praktijkruimte te komen kunt u via de Molenweg of Breedelaan ons bereiken. Het Slimpad is gelegen aan een eenrichtingsweg.

Mocht u met de auto komen dan willen wij u vragen om gebruik te maken van de openbare parkeerplekken voor de praktijkruimte.

Bent u met de fiets dan kunt u naast de entree uw fiets in de fietsenstandaard kwijt.

achtergrondvorm

Locatie

Wij nodigen u van harte uit om onze nieuwe pedicure praktijk te bezoeken voor een pedicure behandeling of eventueel te genieten van een welverdiende voetreflexmassage

achtergrondvorm
achtergrondvorm